Ürdikarask seesamiseemnetega
Koostisosad
5 dl hapupiim
2 dl Nisukliid
2 dl jahu (väib ka täisterajahu)
1 tl Küpsetuspulber
1 peotäis peenestatud melissi, piparmündi,aed-liivatee segu
2 sl seesamiseemned või pähklipuru
sool
suhkur
Valmistamine
Segage jahu küpsetuspulbriga, lisage ülejäänud koostisained ning segage. Vajadusel võite lisada veel hapupiima, nii et jääks hapukooretaoline mass. Valage küpsetuspannile veidi õli ja seejärel samasse ka tainas. Küpsetage karask õrnalt pruuniks. Serveerides võite kaunistada piparmündi ja monarda võrsetega. Pakkuge karaskit soojalt. Tõstke sööja käeulatusse ka värske piim, või ja mesi. Retsept on mõeldud viiele sööjale.
Kommentaarid (0)