Hommikusöögi retseptid

Hollandi kaste II 

Toidutare, 24. mai 2005, 18:18
Seda kastet on nimetatud tippkokkade meistritööks. Sobib suurepäraselt keedetud või küpsetatud kala, spargli ja muude keedetud köögiviljade ning munatoitude juurde.

Kogus: neljale

Koostisosad
150 g või
6 tera Valge pipar
1 tl hakitud petersell
4 sl vesi
3 tk munakollane
0.25 tl Cayenne'i pipar
0.5 tk Sidrun
sool

Valmistamine
Sulata või kastrulis, sega teises kastrulis purustatud pipraterad, petersell ja vesi. Keeda seni, kuni alles on jäänud vaid pool vedelikukogusest. Kurna vedelik, pese kastrul puhtaks ja pane sinna munakollased. Sega vedelik munakollastega vispliga tugevasti segades. Tõsta kastrul pliidile kuumaveevanni. Vahusta tugevasti, nii et segu muutuks paksuks ja kohevaks. Tõsta kastrul tulelt ära. Lisa jahtunud sulavõi peene joana, samal ajal tugevasti kloppimist jätkates. Maitsesta kaste Cayenne´i pipra, sidrunimahla ja soovi korral soolaga. Kui kaste hoolsale segamisele vaatamata siiski kokku läks, ei aita muud, kui otsast alustada! See kaste sobib suurepäraselt keedetud või küpsetatud kala, spargli jua muude keedetud köögiviljade ning munatoitude juurde.