Linnulihatäidisega kartulipirukas
Linnuliha retseptid
5. jaanuar 2008, 11:42

Linnulihatäidisega kartulipirukas

Maitseb neile, kellele ei meeldi väga rammusad pirukad. Kartulid teevad pirukataina mõnusalt muredaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g külmad keedetud kartulid
8 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
50 g või
2 tk munakollane
sool
0.75 dl piim
1 tk määrimiseks munavalge
400 g *kana- või kalkunifilee (võid kasutada marinaadis fileed)
1 tk Harilik sibul
50 g või
sool
Must pipar
Karri
2 tk muna

Valmistamine
Koori ja riivi kartulid. Sega hulka jahu ning küpsetuspulber. Lisa sulatatud või, munakollased, sool ja piim. Sega ühtlaseks tainaks. Täidise jaoks tükelda linnufilee väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul, pruunista võis, lisa fileetükid ja maitseained. Jahuta ning sega hulka munad. Jaga tainas kaheks. Rulli ümmarguseks ja pane üks osa rasvainega määritud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja ning äärtele. Jaga peale täidis ja aseta peale teine tainapool. Määri munavalgega. Küpseta ahjus 180°C juures 45 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.