Hommikusöögi retseptid

Seene-porgandikaste 

Toidutare, 3. mai 2005, 15:59
Kännumampli-porgandikaste.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
3 tk Porgand
2 sl sulatatud või
2 sl nisujahu
1 dl pruun puljongikontsentraat
2.5 dl punane vein
50 g Kännumampel
5 tk Kadakamarjad
2 sl créme fraiche
sool
värskelt jahvatatud must pipar
1 sl hakitud petersell

Valmistamine
Koori ja haki sibul. Kaabi, pese ja lõika tükkideks porgandid. Kuumuta pannil sulavõi, hauta selles sibulat, lisa porgandid ja pruunista. Riputa peale jahu ja kuumuta helepruuniks. Lahusta jahu pidevalt segades punase veini, puljongikontsentraadi ja 1,5 dl veega, lase keema tõusta. Puhasta ja pese seened, lisa kastmesse koos purustatud kadakamarjadega ning kuumuta tasasel tulel umbes 15 minutit kaane all, seejärel veel 10 minutit ilma kaaneta. Sega kastmesse créme fraiche ja petersell. Maitsesta soola ja pipraga.