Lõunasöögi retseptid

Artišoki-tomatisalat 

Toidutare, 3. mai 2005, 15:05
Artišoki-tomatisalat sibula ja šampinjonidega õli-äädikakastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk väike teravaotsaline artišokk
sool
1 tk Sidrun
1 tk Punane sibul
150 g metsašampinjonid
250 g kirsstomat
1 sl veiniäädikas
1 sl sidrunimahl
värskelt jahvatatud must pipar
sool
suhkur
6 sl oliivõli
Basiilik (värske)

Valmistamine
Eemalda artišokkidelt varred ja lõika ära leheotsad. Hõõru lõikekohti kohe sidruniga ja pane seejärel külma sidrunivette. Keeda artišokid kergelt soolases vees umbes 15 minuti jooksul krõmpspehmeks. Koori sibul ja lõika ribadeks. Pese, puhasta ja viiluta šampinjonid. Pese ja poolita tomatid. Sega kokku äädikas, sidrunimahl, sool, värskelt jahvatatud must pipar ja suhkur ning klopi sisse õli. Lõika artišokid kaheksaks ja aseta taldrikutele koos tomatitega (artišokiviil, tomatipoolik, artišokiviil, tomatipoolik jne ringikujuliselt, keskele jäta vaba ruumi). Pane keskele šampinjonid, sibularibad ja basiilikulehed ning vala üle kastmega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee