Küpsetised

Rabarberi-maasikapirukas 

Toidutare, 15. detsember 2008, 13:47
Rabarberi-maasikapirukas Jaan Heinmaa
Lihtsa vaevaga valmiv kook, millele rabarberid ja maasikad annavad üheskoos mõnusa magushapu maitse. Kooki võid valmistada ka ainult maasikate või ainult rabarberitega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
120 g või
1.5 dl suhkur
1 tk muna
4.5 dl jahu
1.5 tl Küpsetuspulber
0.25 tl sool
2 dl maitsestamata jogurt
kate:
350 g Aedmaasikas
300 g Rabarber
1.5 dl suhkur
1.5 dl jahu
0.25 tl Kaneel (jahvatatud)
120 g või

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga, vahusta hulka ka munad. Sega küpsetuspulber, sool ja jahu, lisa vaheldumisi jogurtiga muna-võisegule. Kalla tainas 28 cm läbimõõduga vormi. Pane põhjale tükeldatud maasikad ja rabarberid. Nüüd valmista kate. Selleks sega suhkur, jahu ja või, lisa kaneel ning sega ühtlaseks puruks. Puista koogile ja küpseta ahjus 200°C juures 1 tund ja 15 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee