Kiudainerikkad toidud

Mahlakissell kõrvitsaga 

Toidutare, 18. aprill 2005, 22:30
Jõhvika- või sõstramahlasupp kõrvitsaga.

Kogus: neljale

Koostisosad
150 g marjad (jõhvikad,punased või mustad sõstrad)
1 l vesi
150 g suhkur
1.5 sl kartulijahu
200 g Kõrvits
Nelk
Kaneelikoor
Tsitruse koor
Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Puhastatud ja sõelal loputatud marjad tambitakse katki, nõrutatakse läbi sõelale asetatud marli. Saadud mahl pannakse külma. Marjakestadele valatakse kuum vesi ja kuumutatakse kaanega kaetult tasasel tulel umbes 10 minutit. Seejärel nõrutatakse mahl läbi mitmekordse marli. Saadud vedelik pannakse koos suhkru ja maitseainetega keema, lisatakse väikesteks kuubikuteks lõigatud või ribadeks riivitud kõrvits ja keedetakse, kuni kõrvits on läbipaistev, aga mitte päris pehme. Siis lisatakse külma veega segatud kartulijahu, kuumutatakse veel kord keemiseni ja segatakse juurde toormahl.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee