Riis seente ja aedviljadega
, 18. aprill 2005 20:20
Hautatud riis seente ja aedviljadega.
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 dl riis
3 sl rasv või margariin
2 tk Sibul
200 g värsked seened
1 dl või soolaseened
2 tk Porgand
2 dl värsked või konservherned
1 tk Lillkapsas
1 viil või kaalikas
8 dl vesi
4 tk Tomat
sool
maitsetaimed
peale till või petersellilehed või riivjuust
2 dl riis
3 sl rasv või margariin
2 tk Sibul
200 g värsked seened
1 dl või soolaseened
2 tk Porgand
2 dl värsked või konservherned
1 tk Lillkapsas
1 viil või kaalikas
8 dl vesi
4 tk Tomat
sool
maitsetaimed
peale till või petersellilehed või riivjuust

Valmistamine
Riisi kuumutatakse rasvas koos hakitud sibulate ja seentega, lisatakse keev vesi, maitseained ja väikesteks kuubikuteks lõigatud aedviljad. Keedetakse kaanega kaetult 20-25 minutit. Konserveeritud herned pannakse toidusse hiljem, 5-8 minutit enne hautamise lõpetamist. Värsked tomatid lõigatakse sektoriteks ja kuumutatakse toidu peale asetatult 8-10 minutit, konserveeritud tomatid seatakse valmis toidule. Lauale andmisel puistatakse peale hakitud tilli, petersellilehti või riivitud juustu.