Lõunasöögi retseptid
15. aprill 2005, 00:11

Liha-köögiviljatarretis

Maitsev ja tervislik tarretis, mille kõrvale sobib hästi siintoodud kaste või sinep. Soovi korral võid serveerida seda ka kuumade kartulite kõrvale, sellisel juhul kindlasti koos kastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
800 g lommaliha
2 tk Porgand
2 vart Varsseller
1 tk väiksem nuikapsas
50 g külmutatud herned
12 tk želatiinileht
2 sl või želatiinipulber
300 g *majonees
150 g hapukoor
sool
1 tl sinep

Valmistamine
Keeda puhastatud köögiviljad (v.a herned) ja liha eraldi anumates pehmeks. Veidi enne liha valmimist lisa sool; puljong võiks olla üsna soolane, sest želatiin tõmbab tugevalt maitset tagasi. Külmutatud herneid kuumuta paar minutit keevas vees. Kui köögiviljad on jahtunud, lõika need väikesteks kuubikuteks. Pane piklikku vormi kihtidena liha ja köögiviljad. Lahusta želatiinilehed kuumas puljongis ning vala samuti vormi. Lase jahtuda ja tõsta vorm külmkappi. Sega kokku kastmeained ning serveeri tarretise kõrvale.