Kiudainerikkad toidud

Tosca-suupisted apelsiniga 

Toidutare, 13. juuni 2008, 10:55
Apelsinimaitselised suupisted kaovad laualt hetkega. Apelsinimahl lisab mahlasust, tänu millele võid suupisteid säilitada mitu päeva.

Koostisosad
3 tk muna
3 dl suhkur
3 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
ühe apelsini mahl
100 g või
150 g *mandlilaastud
1.5 dl suhkur
150 g või
1.5 dl vahukoor
1 sl siirup

Valmistamine
Kuumuta ahi 180°C-ni. Võita kandiline 24 cm läbimõõduga vorm ja puista üle riivsaiaga. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Sulata või ja sega apelsinimahlaga. Vala segu tainasse ning sega ühtlaseks. Kalla tainas vormi ja küpseta 20 minutit.
Katte jaoks sega kastrulis mandlilaastud, suhkur, või, vahustamata koor ja siirup. Kuumuta keemiseni ning keeda keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ja paksenenud. Vala segu põhjale ning küpseta ahjus 225°C juures veel 5-10 minutit. Jahuta ja kummuta vormist välja. Lõika kook esmalt neljaks ruudukujuliseks tükiks ja seejärel veel kord neljaks ruudukujuliseks tükiks. Lõpuks lõika tükid diagonaalselt pooleks. Antud kogustest saab 32 suupistet.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee