Itaalia köök
14. aprill 2005, 22:39

Itaaliapärased juustuküpsised

Ürdimaitselised pikantsed juustukuubikud on hea suutäis klaasikese punase veini kõrvale. Säilivad õhukindlalt suletud karbis paar päeva.

Koostisosad
4 dl jahu
225 g või
100 g riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
2 tl kuivatatud rosmariin
1 tl kuivatatud tüümian
sool
Must pipar
0.5 dl külm vesi
määrimiseks muna

Valmistamine
Näpi omavahel segamini jahu, või ja kolmandik riivjuustust. Lisa rosmariin, tüümian, sool ja pipar. Vala juurde külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainapall kilesse ja pane 2-3 tunniks külmkappi. Kuumuta ahi 190°C-ni. Rulli tainas kergelt jahusel laual 1 cm paksuseks. Lõika 3x3 cm suurused kuubikud ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda üle lahtiklopitud munaga ja puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 15 minutit. Jahuta ja säilita õhukindlalt suletud karbis. Antud kogustest saab 40 juustukuubikut.