Kirsi-kohupiima plaadipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
15. detsember 2008, 13:30

Kirsi-kohupiima plaadipirukas

Kerge ja kalorivaene pärmitainapõhi valmib lihtsa vaevaga. Imelise maitse annab pirukale kirsi-juustukate.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
25 g pärm
1 dl piim
4 dl jahu
sool
50 g või
1 tk muna
0.75 dl suhkur
2 purki *kompotikirsid (720 ml)
6 tk muna
4 dl suhkur
500 g mascarpone (või mõni muu toor)juust
1 kg kohupiim
2 pakki vanillipuding
2 sl kakaopulber
2 sl peale tuhksuhkur

Valmistamine
Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks ja sega leige piimaga. Lisa jahu, sool, pehme või, muna ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks ja lase soojas umbes 30 minutit kerkida. Nõruta kirsid. Eralda munavalged munakollastest. Sega munakollased, 2 dl suhkrut, mascarpone, kohupiim ja pudingipulber. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja vahusta hulka ülejäänud 2 dl suhkrut. Sega munavalgevaht kohupiimamassiga. Tõsta kõrvale 1/3 segust ning sega sellesse kakaopulber. Kata kõrge äärega ahjuplaat (40 x 32 cm) küpsetuspaberiga. Rulli tainas lahti ja laota plaadile nii, et ääred jäävad üles. Määri tume kohupiimamass tainale. Sega kirsid heleda kohupiimamassiga ja kalla plaadile. Küpseta praeahjus 180°C juures 50-60 minutit. Serveerimisel raputa peale tuhksuhkrut. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.