Küpsetised

Vahemere pirukas 

Toidutare, 18. aprill 2008, 14:40
Võrratu tuunikalapirukas, mille järele tekib sageli isu.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g või
3 dl jahu
2 sl külm vesi
1 tl sool
2 sl *õli
3 küünt Küüslauk
1 tk suur sibul
1 purk tuunikala õlis
0.5 tl sool
0.25 tl Must pipar
4 tk Tomat
12 tk kivideta oliiv
2 tl kuivatatud basiilik või pitsamaitseaine
1 dl riivjuust
2 dl *kohvikoor
2 tk muna
0.5 tl sool
0.25 tl Must pipar

Valmistamine
Sega omavahel või ja jahu, lisa vesi ja sool ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning küpseta 10 minutit. Haki sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta õlis, kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa kurnatud tuunikala, maitsesta 1 tl basiiliku, soola ja pipraga ning kalla segu tainale. Viiluta tomatid ja oliivid ning lao kalasegule. Puista peale ülejäänud basiilik ja pool riivjuustust. Sega koor, munad, sool ja pipar. Kalla segu täidisele ning puista peale ülejäänud juust. Küpseta ahjus 225°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee