Kiudainerikkad toidud
6. aprill 2005, 18:27

Pestorullid

Basiilikumaitselised itaaliapärased suupisted lausa sulavad suus. Rohelise pesto asemel võid proovida ka punast pestot - tulemus on sama hea.

Koostisosad
500 g lehttainas
1 dl roheline või punane pestokaste
punane pesto:
1 purk päikesekuivatatud tomatid õlis
3 küünt Küüslauk
100 g seedermänniseemned või india pähklid
50 g parmesani v. muud kõvat juustu
roheline pesto:
1 dl oliivõli
3 sl seedermänniseemned
2 sl hakitud kreeka pähklid
2 küünt Küüslauk
100 g riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
5 dl Basiilik (värske)
0.5 tl sool

Valmistamine
Punase pesto valmistamiseks püreeri köögikombainis päikesekuivatatud tomatid koos õliga, küüslauguküüned ja seedermänniseemned ühtlaseks massiks. Lisa riivitud parmesani juust ja sega ühtlaseks. Rohelise pesto valmistamiseks püreeri kõik ained köögikombainis ühtlaseks massiks. Kuumuta ahi 225°C-ni. Rulli sulanud lehttainas kergelt jahusel laual kandiliseks plaadiks. Määri peale pestot ja keera pikemast otsast tihedalt rulli. Lõika 1,5 cm paksusteks viiludeks. Aseta pestoviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 10 minutit. Antud kogustest saab 25 pestorulli.