Prantsuse köök
18. märts 2011, 07:38

Burgundia pajaroog

Punases veini hautatud veiseliha sibula ja peekoniga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg kondita veiseliha
2 sl õli
5 tk šalottsibul
3 küünt Küüslauk
100 g suitsupeekon
2 sl tomatipasta
4 sl nisujahu
sool
Must pipar
1 pudel punane vein
2 lehte Loorber
basiilikulehed

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks ja peekon ribadeks, pruunista poti põhjas õlis. Lisa hakitud sibul ja pruunista, maitsesta soola-pipraga. Lisa tomatipüree ja nisujahu, sega läbi. Pane juurde loorberilehed ja punane kuiv vein, hauta madalal kuumusel 45-50 minutit ehk kuni liha on pehme. Serveeri riisi ja värske salatiga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.See pajaroog peab jääma liharohke ja siidja vähese kastmekihiga ning maitselt tihe.PANE TÄHELE: Kasuta liha hautamiseks mahlakat kuiva punaveini.