Küpsetised
21. märts 2011, 10:54

Porgandi-kookostort

Kes oleks võinud arvata, et porganditest saab teha koogi, mis viib keele alla ! Huvitavaid maitseid lisavad kohupiim ja kookoshelbed.

5 dl nisujahu3 tl küpsetuspulbrit2 tl kaneeli150 g pehmet võid2 dl suhkrut3 muna1 1/2 dl piima5 dl riivitud porgandit3 dl kookoshelbeid1 dl pähklipuru1 purk (226 g) ananassikompottiKreem:100 g kohupiima1 dl rõõska koort 35%-list1 dl tuhksuhkrut1 tl vanillsuhkrut1 dl kookoshelbeidKaunistuseks.riivitud porganditsidrunmelissi lehtikookoshelbeid1. Mõõda kaussi jahu, küpsetuspulber ja kaneel. Sega.2. Hõõru teises kausis margariin suhkruga vahtu, lisa ükshaaval munad ja sega hoolikalt.3. Lisa taignale vaheldumisi piim ja jahusegu. Sega seejärel hulka riivitud porgand ning lõpuks kookoshelbed, pähklipuru ja ananassitükid.4. Kalla taigen u 26 cm läbimõõduga vormi, mis on võiga määritud ja jahuga üle puistatud. Küpseta kooki 60-70 minutit ahju alaosas 175-kraadises kuumuses.5. Jahuta kooki vormis 15 minutit ja kummuta siis kandikule lõplikult jahtuma. Lõika kook kaheks plaadiks.6. Mõõda kreemi ained kaussi ja sega hoolikalt. Määri pool kreemist kahe koogipoole vahele ja ülejäänu koogi peale. Kaunista riivitud porgandi ja melissilehtedega.