Küpsetised
25. märts 2005, 12:21

Lihavõttekook

Sidrunikoogi kate on valmistatud traditsioonilise pasha muudetud retsepti järgi.

Koogipõhi: 150 g sulatatud võid 2 muna 1 1/2 dl suhkrut 1 1/2 dl nisujahu 1/2 dl tärklist 1 tl küpsetuspulbrit 1 sidrunikoor riivituna 1/2 dl rõõska koort Niisutamiseks: sidrunimahlaga maitsestatud õunamahl Katteks: 200 g apelsinimahlaga maitsestatud kodujuustu 200 g kohupiima 50 g sulatatud võid 1 1/2 dl tuhksuhkrut 1 tl vaniliinsuhkrut 1 sidruni mahl 1-2 sl apelsinikoorekeedist Kaunistuseks: marju ja komme Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga, kuivained sõelu munavahu sisse, kõige viimasena vala taignasse koor. Vala taigen eelnevalt määritud koogivormi (läbimõõduga 20 cm) ja küpseta 175 kraadi juures umbes pool tundi. Võta koogivorm ahjust välja jahtuma, jahtunud kooki niisuta sidruni-õunamahla seguga. Sega kohupiim kodujuustuga, lisa sulatatud või, tuhksuhkur. Maitsesta segu vanilje, sidrunimahla ja hästi peeneks hakitud apelsinikooretükkide või apelsinikoorekeedisega. Määri segu koogi peale ja servadele ja kaunista marjade ning kommidega.