Veiseliha retseptid

Valelambapraad 

Toidutare, 9. märts 2005, 19:49
Loomalihast valelambapraad kõlbab ka neile, kes muidu lambaliha ei söö, väites, et sellel on "kasukamaitse".

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g loomaliha (rostbiifi- või praetükk)
0.25 tk Küüslauk
0.75 sl oliivõli
0.5 tl peenestatud meresool
Must pipar
kuivatatud tüümian

Valmistamine
Koori küüslauguküüned ja lõika pikuti pooleks. Torka lihasse terava noaga mõne sentimeetri sügavusi auke. Pista igasse auku küüslauguküüne tükk. Hõõru liha soola, pipra ja tüümianiga ning vala peale veidi oliivõli. Torka lihatüki kõige paksemasse kohta praetermomeeter. Pane liha ahjuvormi küpsetuspaberile. Küpseta keskmisel ahjuvõrel 150°C juures vähemalt 1 tund, kuni liha sisetemperatuur on 75°C. Keera ahjust võetud praad fooliumisse ja lase veidi aega tõmmata. Lõika veidi jahtunud lihast ilusad praeviilud. Lisandiks võid serveerida juurvilja: keeda tükeldatud juurvilju 5 minutit soolases vees ja seejärel küpseta kergelt võis. Maitsva kastme saad ürtidest, oliivõlist ning vähesest sidrunimahlast. Valelambaprae juurde sobivad lisandiks ka soolases vees keedetud odrakruubid, nii koos juurviljaga kui ka ilma.