Lambaliha retseptid

Maroko lambalihapada 

Toidutare, 25. juuni 2009, 16:02
Maroko lambalihapadaFoto: Jaan Heinmaa
Maroko lambapajas on tunda idamaade vürtsi - põneva maitse annavad safran ja kaneel.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g lambaliha
0.5 tk Kaneelikoor
1 tk apelsinikoor
1 sl *õli
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
0.25 tl jäme sool
Must pipar
Ingver (kuivatud)
Paprika (jahvatatud)
Safran
1 purk *purustatud tomatid
1 dl kanapuljong
1 sl tomatipasta
1 sl või
1 sl vedel mesi
50 g peale india pähklid

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks. Sega suures kausis lihatükid, peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Lisa õli ja maitseained. Sega kõik ühtlaseks ning lase toatemperatuuril maitsestuda 3 tundi või kilega kaetult üleöö. Kuumuta ahu 150°C-ni. Pruunista liha osade kaupa kuumal pannil ja tõsta ahjuvormi. Lisa kaneeli- ja apelsinikoor. Kalla peale nõrutatud tomatikonservi mahla ja puljongi segu. Küpseta ahjus 1,5 tundi, kuni liha on pehme. Tõsta liha kõrvale ja kalla ülejäänud vedelik pannile. Lisa või, tomatid ja tomatipasta. Keeda, kuni kaste kahaneb umbes poole võrra. Lisa mesi ja lambaliha. Puista peale pannil röstitud pähklid. Serveeri keedetud või ahjukartulitega. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.