KöögiviljapüreesuppFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
31. oktoober 2008, 11:09

Köögiviljapüreesupp

Köögiviljadest saad kiirelt ja kergelt tervisliku püreesupi, millele lisab maitset ja toekust juust. Kui kõrvitsat pole, asenda see kaalikaga või pane kartulit ja porgandit selle võrra rohkem.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kõrvits
200 g kartul
200 g Porgand
100 g Merevaik
Petersell

Valmistamine
Tükelda kooritud kõrvits, kartulid ja porgandid ning pane potti. Lisa nii palju vett, et see vaevu köögivilju katab. Hauta pehmeks ja püreeri saumikseri või köögikombainiga. Lisa "Merevaik", vajadusel maitsesta veel soolaga. Serveerimisel raputa peale hakitud peterselli. Kõrvale paku röstsaia või terakukleid.