Küpsetised

Porru-kana-juustupirukas 

Toidutare, 29. märts 2009, 06:42
Porru-kana-juustupirukas Jaan Heinmaa
Ohtralt porrut ja kanaliha sisaldava piruka valmistamine nõuab küll veidi vaeva, kuid tulemus on seda väärt.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
2.5 dl Jahu
75 g Või
50 g Riivjuust
1 sl Külm vesi
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
TÄIDIS
450 g Porrulauk (viilutatud)
50 g Või
4 dl Piim
1 sl Jahu
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
300 g Kanaliha (küpsetatud)
1.5 dl Riivjuust
1 tk Muna
0.25 tl Cayenne'i pipar
Või praadimiseks

Valmistamine
Hõõru või jahuga, lisa juust ja maitseained. Sega vähehaaval juurde vett, kuni tainas on piisavalt elastne rullimiseks. Hoia tainast umbes 20 minutit külmas. Prae porrulõike umbes 10 minutit võis. Vala porrust eraldunud vedelik väikesse kaussi ja lase jahtuda. Rulli tainas lahti ning pane võitatud 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta ahjus 200°C juures 10-15 minutit. Sulata pannil või, lisa piim ja jahu ning keeda tasasel tulel pidevalt segades parajaks kastmeks. Sega juurde maitseained. Pane pirukapõhjale porru ja tükeldatud kanaliha. Vala porrust eraldunud vedelik kastmesse, lisa 3/4 riivjuustust ning muna. Sega hoolikalt. Vala kaste porru- ja kanatükkidele. Puista üle järelejäänud riivjuustuga ja raputa peale Cayenne´i pipart. Küpseta veel 25-30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee