Kiudainerikkad toidud

Sügispirukas kaerahelbepõhjal 

Toidutare, 30. august 2011, 08:39
Maitsval singimaitselisel pirukal on mure kaerahelbepõhi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g või
0.25 dl õli
2.5 dl kiirkaerahelbed
0.5 dl Kaerakliid
1 dl kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
0.25 tl sool
1 sl külm vesi
25 g *või
2 tk Porrulauk
100 g sink
200 g kodujuust
200 g väiksemad tomatid
3 tk muna
2 dl hapukoor
1 tl sool
2 sl hakitud murulauk
0.5 tl Must pipar
3 sl riivitud parmesani v. muud kõvat juustu

Valmistamine
Sega pehme või ja õli. Sega kuivained ja lisa võisegule. Kalla juurde külm vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200°C juures 10-15 minutit. Sulata kastrulis või ja prae viilutatud porrut umbes 5 minutit. Tõsta tulelt ning sega juurde hakitud sink. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Kata poolitatud tomatitega. Sega omavahel munad, hapukoor, kodujuust ja hakitud murulauk. Maitsesta soola-pipraga. Vala segu vormi ja puista üle riivitud parmesani juustuga. Küpseta ahjus 190°C juures 25-30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee