Kiudainerikkad toidud

Kartuli-sibulapirukas 

Toidutare, 5. jaanuar 2009, 10:46
Kartuli-sibulapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kartulipirukale annab võrratu maitse kergelt magus sibul.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g lehttainas
TÄIDIS
3 tk suur sibul
1 sl või
1 sl õli
2 tl Fariinsuhkur
1 tk Munakollane
sool
Must pipar
4 tk suur kartul

Valmistamine
Keeda koorega kartulid pehmeks. Viiluta sibulad ja prae või-õli segus kuldseks. Lisa suhkur ja prae veel paar minutit, kuni sibul karamelliseerub. Maitsesta soola ja pipraga. Rulli tainas laiali ning lõika sellest 20 ja 25 cm läbimõõduga kettad. Tõsta väiksem ketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori ja viiluta kartulid. Lao üks kiht kartuliviile ringiratast tainale, jättes äärest 2 cm vabaks. Maitsesta kartulid soola ja pipraga. Tõsta peale sibulakiht. Tee nii veel mitu kihti. Määri tainaserv munakollasega ja tõsta peale suurem tainaketas. Kinnita servad korralikult ning määri munakollasega. Kui on aega, hoia pirukat enne küpsetamist 20 minutit külmikus. Küpseta ahjus 200°C juures 20-25 minutit.