Veiseliha retseptid
19. veebruar 2005, 18:46

Vasikaliha tillikastmega

Hautatud vasikaliha tillikastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg kondita praetükk vasika tagaosast (parim on tagaosa sisetükk)
sool
2 tk Porgand
1 tk Porrulauk
Aedtill
Juurseller
10 tera Valge pipar
1 leht Loorber
1 sl *sidrunimahl
1 sl või
1 sl nisujahu
1 dl vahukoor
5 dl lihakeeduleem
1 dl hakitud till

Valmistamine
Pane liha soolaga maitsestatud keevasse vette. Vett peab olema nii palju, et see kataks liha. Paigalda termomeeter liha kõige paksemasse kohta mimg keeda seni, kuni tekib vaht. Riisu vahukulbiga vaht, lisa tükeldatud köögiviljad ja maitseained. Pane liha koos köögiviljade ja vedelikuga ahjuvormi, kata fooliumiga. Küpseta ahjus 175°C juures (või keeda madalal kuumusel), kuni liha sisetemperatuur on 75°C. Kastme jaoks sulata kastrulis või, lisa jahu ja kurnatud lihakeeduleem. Seejärel lisa pidevalt segades sidrunimahl ja vahukoor, lase 5 minutit vaikselt keeda. Puista peale tilli. Serveerimisel lõika liha viiludeks ja kata kastmega. Paku kartulipudru, paetud suvikõrvitsa ja punase sibulaga. Retsept on arvestatud kuuele sööjale.