Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
6. juuni 2008, 19:34

Kalamehe peopirukas

Toitev kalapirukas maitseb eriti kalasõpradele.

Koostisosad
100 g või
0.5 dl kiirkartulipudrujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl sool
2.5 dl jahu
1 dl külm vesi
200 g õrnsoola forell
4 tk keedetud muna
1 dl riis
0.5 tl Sidrunipipar
0.5 tl hakitud till
määrimiseks muna

Valmistamine
Sega omavahel kartulipudrujahu, küpsetuspulber, sool ja jahu. Näpi juurde või. Kui segu on purutaoline, lisa külm vesi ja sega ühtlaeks tainaks. Keera kilesse ja hoia 30 minutit külmikus. Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja jahuta. Maitsesta sidrunipira ja hakitud tilliga. Rulli tainas jahusel laual piklikuks tükiks. Tasanda servad, tainaribadest võid teha pirukale kaunistused. Viiluta kala ja munad. Tõsta kala, munad ja riis taina ühele poolele. Tõsta taina teine pool katteks peale ning keera servad alla. Suru tihedalt kinni ja kaunista tainaribadega. Määri munaga. Küpseta 200°C juures praeahjus 30 minutit.