Vene köök

Suitsukalakulebjaaka 

Toidutare, 18. märts 2008, 07:28
Kulebjaaka on Vene köögist pärit suur pätsikujuline aedvilja-, kala-, liha-, maksa-, riisi- või seenetäidisega pirukas.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g lehttainas
500 g suitsukala
3 tk keedetud muna
3.5 dl keedetud odrakruubid
hakitud till
määrimiseks muna

Valmistamine
Keeda munad ja kruubid pehmeks. Rulli tainas piklikuks tükiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta keskele pool jahutatud odrakruupidest. Lao peale munaviilud, puhastatud suitsukala ja hakitud till. Kõige peale tõsta ülejäänud odrakruubid. Tõsta tainaservad täidisele, kinnita otsad. Järelejäänud tainast tee kaunistused. Määri munaga ja küpseta 200°C juures praeahjus 30 minutit.