Küpsetised
12. veebruar 2005, 16:57

Kitsejuustu-suupisted

Kitsejuustukompvekid. Krõbeda kooriku all peitub kreemja tekstuuriga küüslaugumaitseline kitsejuustukreem. Kellele kitsejuust ei maitse, võib selle asendada näiteks toor- või fetajuustuga.

Koostisosad
4 lehte filotainas
150 g kitsejuust
2 küünt Küüslauk
6 tk päikesekuivatatud tomat õlis
50 g riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
pintseldamiseks õli

Valmistamine
Sulata filotainast külmkapis üleöö või toatemperatuuril umbes 1 tund. Täidise jaoks püreeri kitsejuust, küüslauguküüned ja kergelt nõrutatud päikesekuivatatud tomatid minilõikuriga või köögikombainis ühtlaseks massiks. Lisa riivitud parmesani juust. Kuumuta ahi 225°C-ni. Keera filotainarull lahti ja võta välja 4 tainalehte. Kata need kohe niiske käterätikuga. Ülejäänud lehed keera uuesti rulli ja sule pakend õhukindlalt. Kord juba sulanud tainas säilib külmkapis kuni 1 kuu. Pintselda tainalehed kergelt õliga ja lao ülestikku üksteise peale. Lõika tainalehtedest 12 ruutu suurusega 12 x 12 cm. Tõsta ruutude keskele 1-2 tl täidist. Keera ruudud rulli nagu kompvekid ja suru otstest kinni. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 8 minutit.