Küpsetised

Pirni-mandlipirukas 

Toidutare, 3. detsember 2008, 09:03
Pirni-mandlipirukas Jaan Heinmaa
Talvisel ajal valmista pirni-mandlipirukas kompotiviljadest, sügisel proovi kindlasti värskete pirnide, õunte või ploomidega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g või
1.5 dl suhkur
2 tk muna
2 dl jahu
1 sl sidrunimahl
1.5 dl mandlilaastud
TÄIDIS
1 tk muna
1 dl mandlilaastud
1 dl kergelt vahustatud vahukoor
1 tl vanillsuhkur
7 tk konserveeritud pirnipoolik

Valmistamine
Vahusta või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad, jahu, sidrunimahl ja mandlilaastud. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Nõruta pirnud ning lõika pikisuunas viiludeks. Lao pirniviilud tainale nii, et jääks mulje tervetest pirnidest. Sega muna, kergelt vahustatud koor ja mandlilaastud. Maitsesta vanillsuhkruga ning kalla segu vormi. Küpseta 175°C juures praeahjus 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee