Kurnik
Kogus: ühele
Koostisosad
500 g lehttainas
4 tk *pliin
500 g keedetud kanaliha
200 g seened
2 tk Sibul
2 tk keedetud muna
maitseroheline
200 g valge jahusoust
Valmistamine
Segage väikesteks tükkideks lõigatud kana tükeldatud seente, hakitud muna ja sibulatega. Lisage ürdid ning valage juurde kaste. Segage. Rullige lehttainast üks 30 cm läbimõõduga ja üks 50 cm läbimõõduga ketas. Asetage väiksem ketas küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Lehttainast kettale asetage pliin, millele omakorda laotage täidis. Arvestage, et täidist jaguks veel kuni 4 pliinikihi vahele. Kõige peale asetage lehttaina suurem ketas. Ühendage ketaste servad. Ühenduskohad ja kurniku kuppel pintseldage üle muna-suhkru seguga. Küpsetage ahjus 200°C juures, kuni pirukas muutub kuldpruuniks.
Kommentaarid (0)