Linnuliha retseptid

Kurnik 

Toidutare, 8. veebruar 2005, 15:27
Kurnik ehk pliinipirukas. Slaavlaste vastlaroog. Lehttainast pirukas on täidetud pliinide ja kana-seene-sibula-muna seguga.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g lehttainas
4 tk *pliin
500 g keedetud kanaliha
200 g seened
2 tk Sibul
2 tk keedetud muna
maitseroheline
200 g valge jahusoust

Valmistamine
Segage väikesteks tükkideks lõigatud kana tükeldatud seente, hakitud muna ja sibulatega. Lisage ürdid ning valage juurde kaste. Segage. Rullige lehttainast üks 30 cm läbimõõduga ja üks 50 cm läbimõõduga ketas. Asetage väiksem ketas küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Lehttainast kettale asetage pliin, millele omakorda laotage täidis. Arvestage, et täidist jaguks veel kuni 4 pliinikihi vahele. Kõige peale asetage lehttaina suurem ketas. Ühendage ketaste servad. Ühenduskohad ja kurniku kuppel pintseldage üle muna-suhkru seguga. Küpsetage ahjus 200°C juures, kuni pirukas muutub kuldpruuniks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee