Küpsetised

Pehme piparkoogitort 

Sirje Rekkor, 2. jaanuar 2009, 12:00
Maitsev pehme piparkook, mis on täidetud mahedamaitselise valgehallitusjuustu, vaarikate, puuviljade ja rummikreemiga, sobib imehästi jõululauale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 dl suhkur
1 dl paks suhkrusiirup
1 dl sulatatud või
4 dl nisujahu
2 dl kuum vesi
0.5 tl ingveripulber
1 tl Küpsetuspulber
200 g *rõõsk koor
suhkur
kakaopulber
rumm või rummiessents
125 g *Brie valgehallitusjuust
100 g Pirn
100 g Viinamarjad
150 g külmutatud vaarikad

Valmistamine
Piparkoogipõhja valmistamiseks segada kokku suhkur, siirup ja sulavõi, lisada sõelutud jahu. Segada kõik ained omavahel hästi läbi, nii et moodustub ühtlane tainas. Lisada tainasse küpsetuspulber, ingver ja kuum vesi, segada ühtlaseks. Valada tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpsetada 180°C juures ahjus 30 minutit. Rummikreemi valmistamiseks segada vahukoore huklka maitseained ja rumm. Brie juust ja pirnid lõigata kuubikuteks, viinamarjad puhastada, seemned eemaldada. Suured viinamarjad võib lõigata pikuti pooleks. Vaarikad võtta veidi enne kasutamist sügavkülmikust välja. Piparkoogipõhi jahutada ja lõigata kaheks kihiks. Määrida pool rummikreemist ühele piparkoogipõhjale ning selle peale asetada juustu- ja pirnikuubikud. Selle peale tõsta teine piparkoogipõhi, määrida peale ülejäänud kreem ning kaunistada viinamarjade ja vaarikatega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee