Kiudainerikkad toidud
28. detsember 2004, 21:11

Pitataskud

Pita ehk taskuleiba, sobib suurepäraselt täita kebabiga. Sellest kogusest saab 12 tk.

50 g presspärmi
4 dl käeleiget (37°) vett
1 tl soola
8 dl (täistera)jahu
Lahusta pudendatud pärm paaris lusikatäies vees. Lisa ülejäänud vesi, sool ja jahu. Sõtku kätega või töötle masinaga, kuni taigen moodustab tõmbamisel pikki niite ning lööb kausi ja käte küljest lahti. Kata kauss rätikuga ja lase soojas ruumis tund aega kerkida. Jaga taigen jahuga üleriputatud laual kaheks. Vormi poolest taignast 6 palli ja paiguta need küpsetuspaberile, millele on märgitud ahjuplaadi mõõdud, jättes üsna suured vahed. Teisest poolest vormitud pallid tõsta teisele küpsetuspaberile. Lase mõlemaid portsjone rätiku all 25 minutit kerkida. Pane ahjuplaat paariks minutiks ahju kuumenema. Vajuta või rulli kerkinud leivad jahuste kätega umbes 12 cm läbimõõduga ketasteks, tõsta koos paberiga kuumale plaadile ning küpseta kohe 250° ahju keskosas 7–8 minutit. Pruunistumine ei ole ilmtingimata vajalik, küll aga keskelt kõrgeks kerkimine ja tühiku tekkimine. Tõsta küpsenud leivad restile jahtuma ja kata kõvenemise vältimiseks otsekohe niiske rätikuga. Toimi teise pannitäiega esimese eeskujul.