Küpsetised

Pehme piparkook 

Toidutare, 11. detsember 2004, 12:08
Paks ja pehme piparkook.

1 l nisujahu 2 tl jahvatatud ingverit 2 tl jahvatatud kaneeli 2 tl jahvatatud nelki 2 tl küpsetuspulbrit 200 g margariini 4 dl pruuni suhkrut 4 dl tumedat siirupit 3 dl kuuma vett 4 muna Selle koogi olgu koogivorm pigem väike kui liiga suur, sobilikeks mõõtudeks võiks olla 30x30 cm. Õige suurusega vormis saab kook paks ja pehme, liiga suures vormis jääb aga õhuke ja kuiv ega erine kuigi palju tavalisest kõvast piparkoogist. Sega kuivad ained suures kausis läbi. Sulata kastrulis margariin, lisa suhkur ja siirup ning sega hästi läbi, kalla kaussi jahusegu peale. Lisa lahtiklopitud munad ning kuum vesi, mikserda kiiresti ühtlaseks taignaks. Kalla taigen vormi, küpseta 175° juures 35–40 minutit. Järgmisel päeval päeval kummuta kook välja ja lõika neljakandilisteks tükkideks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee