Lõunasöögi retseptid

Võileivatort suitsukalaga 

Toidutare, 5. september 2008, 11:17
Võileivatort suitsukalagaFoto: Jaan Heinmaa
Leivaviilud vaheldumisi saiaviiludega jätavad toreda malelauamustri. Tee tort valmis eelmisel päeval, et see jõuaks läbinisti maitsestuda.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk vormileib
1 tk vormisai
1 dl immutamiseks kalapuljong(puljongikuubikust valmistatud)
200 g *maitsestamata toorjuust
150 g suitsukala
2 tl sidrunimahl
0.25 tl Must pipar
125 g kohupiimapasta
200 g *Merevaik
1 dl hakitud till
1 dl hakitud petersell
1 dl hakitud murulauk
1 küüs Küüslauk
200 g katteks toasoe ürtidega maitsestatud toorjuust
kaunistamiseks soolalõhe viilud
Sidrun
Aedtill

Valmistamine
Valmista mõlemad täidised, segades kokku vastavad ained. I täidis: maitsestamata toorjuust, suitsukala, sidrunimahl, must pipar, kohupiimapasta. II täidis: Merevaik, hakitud till, hakitud petersell, hakitud murulauk, peenestatud küüslauk. Lõika sai ja leib horisontaalselt viiludeks. Pane vaagnale vaheldumisi üks leiva- ja üks saiaviil, immuta iga viilu puljongiga. Määri leiva- ja saiaviiludele kordamööda täidised. Keera tort fooliumisse või säilituskilesse, aseta peale raskus ja lase öö läbi külmas seista. Enne serveerimist kata tort pealt ja külgedelt toorjuustuga. Kaunista peenestatud tilli, sidruni- ja lõheviiludega.