Linnuliha retseptid

Kalkunitort 

Toidutare, 22. märts 2011, 11:58
Kalkunitort Jaan Heinmaa
Mahe ja mahlane võileivatort, millele karripasta annab mõnusat teravust.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 tk röstisai
2 dl *majonees
2 dl hapukoor või maitsestamata jogurt
2 tk Varsseller
200 g suitsukalkun või -broiler
3 tk kõvaks keedetud muna
1 purk(185 g) purustatud ananass
1 tk suurem hapu õun
1 tk väiksem porru
3 sl tšillikaste
1.5 tl Santa Maria roheline karripasta
1 tl Karri
1 dl *majonees
1 dl hapukoor või maitsestamata jogurt
karripasta
Sidrunipipar
Aroomisool
0.5 tk Papaia
2 tk Kiivi
1 tk punane paprika
1 tk oranž paprika
tükeldatud till ja petersell

Valmistamine
Puhasta ning tükelda porru ja sellerivars. Koori ja tükelda õun, nõruta ananassikonserv. Koori ja haki munad, tükelda kalkuniliha. Sega kõik ained majoneesi ja koorega, maitsesta karripasta ja tšillikastmega. Lao kandikule 2 x 3 saiaviilu (kauni kuju saamiseks lõika saiadel ääred ära) ning kata poole täidisega. Lao peale teine kiht saiaviile, kata ülejäänud täidisega. Lao peale kolmas kiht saiaviile, kata kilega ja aseta järgmise päevani külmkappi vajutuse alla. Vahetult enne serveerimist kata tort pealt ja külgedelt karripastaga maitsestatud majoneesi-kooreseguga. Äärtele raputa tükeldatud tilli ja peterselli, pealt kaunista papaia, kiivi, paprika ja maitserohelisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee