Täidetud sealiharullid IIFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
7. november 2008, 10:26

Täidetud sealiharullid II

Väikene lisa-näputöö annab tulemuseks atraktiivse ja maitsva piduroa, mille juurde kuulub hautamisvedelikust valmistatud kaste.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg sea välisfilee
4 sl vürtsikas grillkaste
1 tk hapu õun
100 g mustad kivideta ploomid
praadimiseks õli
5 dl *vesi
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
0.25 tl purustatud must pipar
0.75 tl sool
1 näputäis kuivatatud pune
2 tl kartulijahu

Valmistamine
Lõika liha viiludeks ja klopi need kahe toidukile vahel õhukeseks. Määri viiludele grillkastet, aseta peale ploomi- ja õunaribasid. Keera rulli ja kinnita väikeste kokteilitikkudega, pruunista kuumas õlis. Valmista veest ja maitseainetest kaste, hauta selles rullid kaane all pehmeks (8-10 minutit). Tõsta vahukulbiga välja, eemalda tikud ja hoia eelkuumutatud vaagnal fooliumiga kaetult soojas. Sega kartulijahu vähese külma veega ja kalla peene nirena kastmesse, viimast kogu aeg segades. Kuumuta väiksel tulel keemiseni, tõsta pliidilt ja kalla kastmekannu.