Tortide retseptid

Mandariini-meetort 

Toidutare, 6. detsember 2004, 02:15
Maitsva mee- ja sidrunimaitselise kohupiimakreemiga biskviittort sobib kohvilauale ükskõik mis aastaajal.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 tk muna
0.5 dl suhkur
1.5 dl jahu
0.5 dl jahvatatud mandlid
2 tl Küpsetuspulber
2 dl *vahukoor
250 g kohupiimapasta
1 dl vedel mesi
0.5 sidruni mahl
1 dl õunamoos
1 dl vaarikakeedis
1 purk *konservmandariinid
0.5 dl kompotivedelik
1 tl Želatiin
0.5 dl purustatud mandlid

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga, lisa omavahel segatud kuivained. Kalla taigen võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 180°C juures 1 tund. Maitsesta kohupiim mee ja sidrunimahlaga, lisa vahustatud koor. Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks. Määri esimese kihi vahele õunamoos ja kolmandik kohupiimakreemist. Teise kihi vahele määri vaarikakeedis ja teine kolmandik kohupiimakreemist. Kata tort pealt ülejäänud kreemiga ning kaunista nõrutatud mandariinidega. Paisuta želatiin kompotivedelikus ja sulata kuumaveevannis. Jahuta saadud vedelikku, kuni ta pakseneb, ning pintselda sellega mandariinid üle. Tordi küljed kaunista hakitud mandlitega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee