Mandariini-meetort
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
4 tk muna
0.5 dl suhkur
1.5 dl jahu
0.5 dl jahvatatud mandlid
2 tl Küpsetuspulber
2 dl *vahukoor
250 g kohupiimapasta
1 dl vedel mesi
0.5 sidruni mahl
1 dl õunamoos
1 dl vaarikakeedis
1 purk *konservmandariinid
0.5 dl kompotivedelik
1 tl Želatiin
0.5 dl purustatud mandlid
Valmistamine
Vahusta munad suhkruga, lisa omavahel segatud kuivained. Kalla taigen võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 180°C juures 1 tund. Maitsesta kohupiim mee ja sidrunimahlaga, lisa vahustatud koor. Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks. Määri esimese kihi vahele õunamoos ja kolmandik kohupiimakreemist. Teise kihi vahele määri vaarikakeedis ja teine kolmandik kohupiimakreemist. Kata tort pealt ülejäänud kreemiga ning kaunista nõrutatud mandariinidega. Paisuta želatiin kompotivedelikus ja sulata kuumaveevannis. Jahuta saadud vedelikku, kuni ta pakseneb, ning pintselda sellega mandariinid üle. Tordi küljed kaunista hakitud mandlitega.
Kommentaarid (0)