Hautatud karpkala
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 kg karpkala
sool
Äädikas
vesi
2 tk suur sibul
1 sl rasv
2 dl hele õlu
50 g Korint
4 tk Nelk
4 tera Must pipar
0.5 sl ribadeks lõigatud sidrunikoor
serveerimiseks sidrunit
Valmistamine
Kala rappida, puhastada, pesta ning tahendada. Lõigata portsjonitükkideks, puistata peale soola, piserdada äädikat. Kalaluudest ja peast (lõpused eemaldada) keeta puljong. Sibulad koorida ja tükeldada ribadeks. Rasv sulatada pannil, lisada sibulad ja kuumutada, kuni sibulad on klaasjad. Lisada kalatükid, valada peale õlu ja 3 sl puljongit. Kuumutada hästi tasasel tulel kaane all 15-20 minutit. Valmis kala tõsta keeduleemest. Keeduleent keeta kokku, lisada pestud rosinad, vürtsid ja sidrunikoor. Kala panna ettevaatlikult kastmesse ja kuumutada paar minutit. Toit serveerida kastmes, lisandiks keedetud kartulid ja värske köögiviljasalat.
Kommentaarid (0)