Taimetoidu retseptid
4. detsember 2004, 14:25

Singi- ja juustutäidisega tuuletaskud

Kui tahad väiksema vaevaga läbi ajada, osta valmisküpsetatud tuuletaskud poest. Ent tuuletaskud võid ka ise teha - need tulevad kahtlemata maitsvamad.

Koostisosad
2.5 dl vesi
100 g või või margariin
120 g nisujahu
3 tk muna
150 g *juust
200 g Merevaik (või mõni maitsestatud toorjuust)
1 dl hapukoor
0.5 dl hakitud murulauk
jahvatatud must pipar
150 g *suitsusink
1 tk Paprika
2 dl majonees
1 sl sinep
0.5 dl murulauk
Must pipar

Valmistamine
Lase potis vesi keema, sulata selles või ja sega kiiresti hulka jahu. Jätka segamist, kuni taigen on ühtlane ja eraldub keedunõu külgedelt. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. Vahusta ükshaaval hulka munad, iga muna lisamise järel sega taigen ühtlaseks. Tõsta lusikaga või tordipritsi abil ahjuplaadile väiksed kuhjakesed. Küpseta 200°C juures 30-40 minutit ja lase jahtuda (NB! Esimese 15-20 minuti jooksul ära ahjuust ava!). Lõika tuuletaskutel viil pealt ära ja täida vahetult enne serveerimist. Juustutäidis: riivi juust ja sega toorjuustuga. Lisa hapukoor, murulauk ja pipar, sega ühtlaseks. Singitäidis: Lõika sink ja paprika võimalikult väikesteks kuubikuteks. Sega hulka majonees, sinep, hakitud murulauk ja pipar.
Kogus 30 tükki.