Taimetoidu retseptid

Singi- ja juustutäidisega tuuletaskud 

Toidutare, 4. detsember 2004, 14:25
Kui tahad väiksema vaevaga läbi ajada, osta valmisküpsetatud tuuletaskud poest. Ent tuuletaskud võid ka ise teha - need tulevad kahtlemata maitsvamad.

Koostisosad
2.5 dl vesi
100 g või või margariin
120 g nisujahu
3 tk muna
150 g *juust
200 g Merevaik (või mõni maitsestatud toorjuust)
1 dl hapukoor
0.5 dl hakitud murulauk
jahvatatud must pipar
150 g *suitsusink
1 tk Paprika
2 dl majonees
1 sl sinep
0.5 dl murulauk
Must pipar

Valmistamine
Lase potis vesi keema, sulata selles või ja sega kiiresti hulka jahu. Jätka segamist, kuni taigen on ühtlane ja eraldub keedunõu külgedelt. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. Vahusta ükshaaval hulka munad, iga muna lisamise järel sega taigen ühtlaseks. Tõsta lusikaga või tordipritsi abil ahjuplaadile väiksed kuhjakesed. Küpseta 200°C juures 30-40 minutit ja lase jahtuda (NB! Esimese 15-20 minuti jooksul ära ahjuust ava!). Lõika tuuletaskutel viil pealt ära ja täida vahetult enne serveerimist. Juustutäidis: riivi juust ja sega toorjuustuga. Lisa hapukoor, murulauk ja pipar, sega ühtlaseks. Singitäidis: Lõika sink ja paprika võimalikult väikesteks kuubikuteks. Sega hulka majonees, sinep, hakitud murulauk ja pipar.
Kogus 30 tükki.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee