Küpsetised
4. detsember 2004, 08:40

Talvise õhtu juustupitsa kartulisel põhjal

Kartuli-juustutainapõhjal juustupitsa tomatitega.

Koostisosad
1 kg keedetud kartulid
200 g rõõsk koor
3 tk muna
sool
0.5 tl kuivatatud majoraan
100 g riivitud juust
800 g *konserveeritud kooritud tomatid
2 küünt Küüslauk
sool
värskelt jahvatatud must pipar
0.5 tl Basiilik (kuivatatud)
300 g mozzarell juust
70 g oliivõli

Valmistamine
Munad lahti kloppida, segada rõõsa koore, riivitud juustu ja majoraaniga. Lisada riivitud kartulid. Tainas segada ühtlaseks ja maitsestada soolaga. Suur ümmargune pitsavorm määrida võiga, tainas suruda 2 cm paksuse kihina põhjale ja küpsetada 210°C juures praeahjus 20 minutit. Tomatid nõrutada konservivedelikust, vajutada kahvliga puruks, lisada läbi pressi surutud küüslauk. Segu maitsestada soola, pipra ja basiilikuga. Tomatitäidis tõsta eelküpsetatud pitsapõhjale, katta juustuviiludega ning piserdada üle oliivõliga. Pitsat küpsetada 210°C juures ahjus umbes 20 minutit.