Lõunasöögi retseptid

Kohupiima plaadikook 

Toidutare, 18. november 2008, 13:13
Kohupiima plaadikook Jaan Heinmaa
Kohupiima plaadikook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g küpsetusmargariin
4 dl jahu
4 sl suhkur
2 tk muna
sool
1 kg *kohupiim
6 tk muna
4 dl suhkur
4 dl hapukoor
6 sl jahu
2 tl vanillsuhkur
1 sidrun suure sidruni riivitud kollane koor
2 dl (rosinad)

Valmistamine
Põhjaks vahusta pehme margariin suhkruga, lisa ükshaaval munad ja mikserda hästi läbi. Lisa jahu ja sool ning sega mikseriga ühtlaseks. Lõika küpsetuspaberist nii suur tükk, et see katab lisaks ahjuplaadi põhjale ka servad. Rulli tainas paberi suuruseks ja tõsta koos sellega ahjuplaadile. Katteks vahusta munakollased suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor, sidrunikoor, jahu ja soovi korral ka rosinad. Mikserda munavalged tihedaks elastseks vahuks, kalla teiste ainete peale ja tõsta ettevaatlikult suure lusikaga alt ülespoole segamini. Vala kate tainapõhjale ning küpseta 200°C juures 35-40 minutit ehk kuni kate on hüübinud ja pruunistunud. Jahtunult lõika kook tükkideks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee