MulgipuderFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
25. september 2008, 10:27

Mulgipuder

Mulgimaaks nimetatakse rahvasuus Lõuna-Eestis paiknevat jõukat Viljandimaad. Sellest maakonnast on pärit kaks tuntud rooga – mulgipuder ehk kartuli-tangupuder ja mulgikapsad.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg kooritud kartulid
1 l vesi
100 g Odratang
sool
1 tk suurem sibul
100 g läbikasvanud seapekk
sool

Valmistamine
Pane kartulid soolaga maitsestatud vette, puista pestud ja nõrutatud tangud nende peale. Hauta kaane all madalal kuumusel, kuni tangud on täiesti pehmed (kartulid valmivad tavaliselt kiiremini). Sega poti sisu puulusikaga enam-vähem ühtlasks ja lisa vajadusel soola. Kastmeks kuumuta pannil tasasel tulel tükeldatud seapekist rasv välja ja lase pruunistuda. Puista hulka peenestatud sibul ning maitsesta soolaga. Jaga puder taldrikutesse, tee iga portsjoni keskele süvend ning tõsta sinna pekikastet. Kõrvale paku külma piima.