LõhesuppFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
2. veebruar 2009, 14:21

Lõhesupp

Uuemaaegne supp, mis on igati tervislik ja säästab ka valmistaja aega. Et forell või lõhe jääks mahlane ega laguneks, ei maksa seda õrna kala kuumusega liiga kaua piinata.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g lõhefilee
3 tk kartul
2 tk Porgand
1 tk Porrulauk
5 tera Valge pipar
2 tk kalapuljongikuubik
1 l vesi
Aedtill
SERVEERIMISEKS
paks hapukoor

Valmistamine
Lase vesi keema ja pudenda sellesse puljongikuubikud. Lisa tükeldatud porgandid ning keeda 10 minutit. Seejärel lisa kartulitükid ja rõngasteks lõigatud porru. Lase tasakesi keeda, kuni köögivili on pehme. Eemalda lõhefileelt nahk, lõika liha tükkideks ja pane potti. Kui supp on uuesti keema tõusnud, tõsta keedunõu pliidilt, kata kaanega ja lase 5 minutit seista. Selle aja jooksul küpsevad kalatükid leeme järelkuumuses läbi ning jäävad mahlased. Puista supiportsjonitele peenestatud tilli ja paku juurde paksu hapukoort.