Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g lõhefilee
3 tk kartul
2 tk Porgand
1 tk Porrulauk
5 tera Valge pipar
2 tk kalapuljongikuubik
1 l vesi
Aedtill
SERVEERIMISEKS
paks hapukoor
Valmistamine
Lase vesi keema ja pudenda sellesse puljongikuubikud. Lisa tükeldatud porgandid ning keeda 10 minutit. Seejärel lisa kartulitükid ja rõngasteks lõigatud porru. Lase tasakesi keeda, kuni köögivili on pehme. Eemalda lõhefileelt nahk, lõika liha tükkideks ja pane potti. Kui supp on uuesti keema tõusnud, tõsta keedunõu pliidilt, kata kaanega ja lase 5 minutit seista. Selle aja jooksul küpsevad kalatükid leeme järelkuumuses läbi ning jäävad mahlased. Puista supiportsjonitele peenestatud tilli ja paku juurde paksu hapukoort.
Kommentaarid (0)