Toidukordade retseptid
1. detsember 2004, 21:37

Kookossaiakesed

Pärmitainast kookostäidisega saiakesed (25 tk).

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 dl piim
25 g pärm
1 tk kanamuna
0.75 tl sool
0.75 dl suhkur
75 g või või margariin
4.5 dl nisujahu
75 g *või või margariin
1 dl suhkur
1 tk kanamuna
2 dl kookoshelbed
0.5 dl nisujahu

Valmistamine
Võta kõik ained paar tundi enne küpsetamist välja, et nad oleksid toasoojad. Soojenda piim käesoojaks ja lahusta selles pärm. Klopi juurde muna, sool, suhkur ning suurem osa nisujahust. Käsitsi või köögikombainiga sõtkudes jätka jahu lisamist. Lõpuks pane juurde toasoe rasvaine ja sõtku tainas pehmeks sitkeks palliks. Kata tainakauss rätikuga ning lase tainal soojas kerkida mahult kahekordseks. Vahusta täidise jaoks rasvaine ja suhkur. Kloppimist jätkates lisa muna. Sega hulka kookoshelbed ja nisujahu. Rulli kerkinud tainas ristkülikukujuliseks (20 X 50 cm). Pane täidis tainale ning keera see rulli. Lõika rull paari sentimeetri paksusteks viiludeks, aseta need paberist küpsetusvormidesse ja lase kerkida. Määri kookossaiakesed munaga ja küpseta 225°C juures 10-12 minutit.