Toidukordade retseptid
29. november 2004, 19:00

Seenetarrend õunaga

Kaunistuseks määratud õun lõika õhukesteks viiludeks ning hoia neid veidi aega veega lahjendatud sidrunimahlas vältimaks tumenemist.


5 tl želatiini
5 sl vett
5 dl paksu maitsestamata jogurtit
200–300 g austerservikuid või shampinjone või 3 dl soolaseeni
1 suur õun
peotäis rohelist sibulat või 2 sl peenestatud mugulsibulat
soola
jämedalt jahvatatud pipart
1 punane õun
sidrunimahla
Lõika seened tükikesteks ja kuumuta neid kuival pannil keskmisel kuumusel, kuni vedelik seenetest välja tuleb ning lõpuks pannilt aurustub. Lase jahtuda. Soolaseeni leota vajaduse korral, nõruta ja lõika tükikesteks. Peenesta kooritud õun ning sibul, sega seenehakkega kokku, maitsesta soola ja pipraga. Paisuta želatiin veega ja sulata veevannil, jahtunult sega jogurtiga, kalla hakke peale ning sega läbi. Jaga segu otsekohe ühte suuremasse või nelja väiksemasse vormi ning lase tarduda.