Kreeka köök

Kreeka vormiroog 

Toidutare, 12. august 2008, 12:16
Kreeka vormiroog Jaan Heinmaa
Feta juustu ja küüslauguga vormiroog maitseb kindlasti köögiviljasõpradele.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Baklažaan
sool
nisujahu
2 sl õli
3 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
2 purki purustatud tomatid
0.5 tl sool
Must pipar
0.5 dl Majoraan
200 g feta juust
3 dl riivjuust

Valmistamine
Viiluta baklažaanid, raputa peale soola ja lase seista majapidamispaberil 15 minutit. Kuumuta tükeldatud sibulaid ja küüslauku väiksel kuumusel õlis, kuni sibul on klaasjas. Lisa purustatud tomatid ning hauta veel 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Kuivata baklažaanid köögipaberiga, keera neid jahus ja küpseta pannil mõlemalt poolt võis, kuni need omandavad kauni värvi. Lao ahjuvormi kihiti baklažaaniviilud, tomatikaste, tükeldatud majoraan, feta ja riivjuust. Tee mitu kihti, pealmiseks jäta kindlasti riivjuust. Küpseta 225°C juures praeahjus 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee