Kreeka vormiroogFoto: Jaan Heinmaa
Kreeka köök
12. august 2008, 12:16

Kreeka vormiroog

Feta juustu ja küüslauguga vormiroog maitseb kindlasti köögiviljasõpradele.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Baklažaan
sool
nisujahu
2 sl õli
3 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
2 purki purustatud tomatid
0.5 tl sool
Must pipar
0.5 dl Majoraan
200 g feta juust
3 dl riivjuust

Valmistamine
Viiluta baklažaanid, raputa peale soola ja lase seista majapidamispaberil 15 minutit. Kuumuta tükeldatud sibulaid ja küüslauku väiksel kuumusel õlis, kuni sibul on klaasjas. Lisa purustatud tomatid ning hauta veel 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Kuivata baklažaanid köögipaberiga, keera neid jahus ja küpseta pannil mõlemalt poolt võis, kuni need omandavad kauni värvi. Lao ahjuvormi kihiti baklažaaniviilud, tomatikaste, tükeldatud majoraan, feta ja riivjuust. Tee mitu kihti, pealmiseks jäta kindlasti riivjuust. Küpseta 225°C juures praeahjus 30 minutit.