Kogus: neljale
Koostisosad
500 g põdraliha (kintsu- või seljatükk)
või
sool
Must pipar
1 tk suur sibul
6 tk kartul
3 tk Porgand
1 pakki või külmutatud köögiviljad
0.75 sl nisujahu
3 dl õlu või puljong
5 tk Kadakamarjad
4 tera Rosépipar
Ürdisool
1 tl Tüümian
Valmistamine
Lõika liha viiludeks. Pruunista võis. Maitsesta soola ja pipraga. Viiluta sibulad ja porgandid ning pruunista ka need. Lõika kooritud kartulid viiludeks. Lao ahjuvormi kihiti liha ja köögivili ning raputa kihtide vahele jahu. Vala pannile õlu (või puljong) ja kuumuta. Lisa purustatud kadakamarjad, roseepipar ja ürdisool. Vala vedelik ahjuvormi ning puista üle tüümianiga. Küpseta 200°C juures praeahjus 40 minutit. Serveeri soolakurgi ja peedisalatiga.
Kommentaarid (0)