Lõunasöögi retseptid

Kirsikook jõuludeks 

Lory, 15. november 2004, 08:55
Magus küpsetis

Koostisained 250 g võid250 g suhkrut4 muna300 g nisujahu2 tl küpsetuspulbrit2 tl vanillisuhkrut3 sl konjakit või kirsimahla220 g kirsse, võivad olla kompotikirsid70 g sukaadi150 g pähkleid Valmistusõpetus:Sega peenestatud sukaad ja kirsid natukese jahuga. Ülejäänud jahule lisa küpsetuspulber. Või suhkruga vahustada, lisada ükshaaval munad.Iga muna järgi hõõruda segu hoolikalt. Lisada kogu aeg segades küpsetuspulbriga segatud jahu, vanillisuhkur, konjak või mahl, puuvili ja pähklid.Rõngasvormis 175 kraadi juures küpseb 1 tund.Kõige maitsvam on nädala-paari pärast. Kiirel jõuluajal on hea kas sügavkülmast või rõdult võtta fooliumisse pakitud valmisküpsetatud kook, mis siis soovitatavalt valge glasuuriga kaetakse ja kirssidega kaunistatakse.Kirsside asemel võib kasutada muud kompotti. Näiteks mango, ananassi või segukompotti, mille sisu tükikesteks peenestada ja konjaki asemel sobib kompotivedelik. Veel võib lisada värvilisi ananassi, mango, papaiatükke, mida müüakse kuivatatuna, teeb koogi rõõmsalt värviliseks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee