Lõunasöögi retseptid
12. november 2004, 01:12

Suitsukalasupp

Imehea suitsumaitseline supp valmib kerge vaevaga ja maitseb suurepäraselt ka neile, kes muidu kala ei söö.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl vesi
0.5 tk kalapuljongikuubik
1.5 tk kartul
0.25 tk Porgand
0.25 tk Sibul
0.25 tk Porrulauk
75 g puhastatud suitsukala (tursk, forell)
0.25 dl külmutatud rohelised herned
0.5 dl kohvikoor
0.0625 tl Must pipar
hakitud till

Valmistamine
Kuumuta vesi potis keemiseni. Koori ja tükelda kartulid ning porgandid. Puhasta sibul ja porru ning viiluta. Pane keeva vette puljongikuubikud, kartulid, porgandid, sibul ja porru. Puhasta suitsukala luudest ja lisa supile. Keeda, kuni juurviljad on pehmed. Sega juurde herned ja kohvikoor. Lase veel korraks keema ja tõsta tulelt. Maitsesta pipra ja hakitud tilliga.