Guljašš-supp III
Vene köök
22. märts 2011, 13:23

Guljašš

Ungarist pärit toekas supiklassik on meeldivalt vürtsikas.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g lamba- või veiseliha
2 sl õli
2 tk suur sibul
3 küünt Küüslauk
1 sl jahu
1 sl Paprika (jahvatatud)
0.5 tl Must pipar
0.5 tl Tšillipulber
1 l Lihapuljong
5 tk kartul
1 tk roheline või kollane paprika
1 purk purustatud tomatid
sool
peale tüümian
hapukoor

Valmistamine
1. Lõika sibulad viiludeks, haki küüslauguküüned ja lõika liha kuubikuteks.
2. Pruunista kuumas õlis lihakuubikud, lisa sibulad ja küüslauk. Hauta veidi, lisa jahu ning maitseained.
3. Kalla pool puljongist lihale ja hauta kaane all 1 tund, kuni liha on pehme.
4. Lõika kartulid kuubikuteks ja paprika ribadeks. Lisa supile kartulid ja ülejäänud puljong. Keeda 10 minutit. Lisa paprika ja purustatud tomatid. Keeda veel 10 minutit.
5. Maitsesta vajadusel soolaga. Puista peale värsket hakitud tüümiani. Serveeri hapukoorega.