Lambaliha retseptid

Armeenia lambalihasupp 

Toidutare, 4. juuni 2009, 08:00
Armeenia lambalihasupp 
Armeenia lambalihasupp herneste, ploomide ja õunaga. Väga toitev ja maitsev supp, millele ploomid annavad magusa maitse.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 l vesi
1 kg lambaliha
2 dl kuivatatud herned
2 tk Harilik sibul
6 tk kartul
3 tk loomalihapuljongikuubik
1 dl tomatipasta
1 tk suur õun
100 g kuivatatud ploomid
Paprika (jahvatatud)
sool
peale hakitud petersell

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks ja keeda vees pehmeks. Tõsta liha potist välja. Kalla puljongisse leotatud herned (need oleks tark likku panna juba eelmisel õhtul) ja lisa puljongikuubikud. Keeda, kuni herned on pehmed. Prae õlis hakitud sibulat, kuni see muutub läbipaistvaks. Lisa hernestele tükeldatud kartulid, liha, praetud sibul, tomatipasta, ploomid, kooritud ja hakitud õun ning maitseained. Keeda, kuni kartulid on pehmed. Puista peale hakitud peterselli.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee